1 de abril

El Cercle Podem de Binissalem presenta més de 200 signatures per demanar a l’Ajuntament un espai per a la convivència canina

  • Podem a Binissalem ha acompanyat la instància d’un complet informe en què s’han inclòs fonaments de dret, situació actual del municipi amb dades del cens de mascotes, i propostes.
  • Els integrants del Cercle destaquen que el municipi del Raiguer, amb una població de 7.850 habitants i 3.000 cans, tot just compta amb un petit espai que no té la neteja i el manteniment adequat

2016.04.01. El Cercle Podem de Binissalem ha registrat aquest divendres a l’Ajuntament de la localitat més de 200 signatures de la ciutadania, que avalen la sol·licitud d’una zona habilitada per a la convivència canina que compleixi amb la normativa actual, totalment tancada perquè els animals puguin fer exercici en llibertat, senyalitzada, amb zona de ‘pipican’, així com amb contenidors per dipositar excrements.

Elisabeth Pretel i Inés Collado, del Cercle de Binissalem, en el moment de registre de la instància i lliurament de signatures.

Elisabeth Pretel i Inés Collado, del Cercle de Binissalem, en el moment de registre de la instància i lliurament de signatures.

Podem a Binissalem ha acompanyat la instància amb un complet informe en què s’han inclòs fonaments de dret, situació actual del municipi amb dades del cens de mascotes, i propostes. Els integrants del Cercle destaquen que el municipi del Raiguer, amb una població de 7.850 habitants i 3.000 cans, tot just compta amb un petit espai que no té la neteja i el manteniment adequat i, a més, no compleix amb les normatives. No hi ha, per tant, cap lloc per al passeig específic de cans, ni per a la convivència canina, ni llocs específics perquè aquests animals facin les seves necessitats fisològiques. Consideren a més que comptar amb una zona tancada on els cans puguin fer exercici en llibertat és necessari per al seu complet desenvolupament i qualitat de vida.

A l’informe presentat es precisa que el municipi disposa de llocs allunyats del nucli urbà que podrien usar-se per dur a terme aquestes iniciatives. D’aquesta manera, afegeixen, “proposem un canvi que beneficiï a animals, propietaris d’animals, a veïns de Binissalem i a l’Ajuntament”.

El Cercle de Binissalem ha volgut agrair la col·laboració prestada per l’entitat Binianimals i a tots els veïns que han donat suport a aquesta proposta amb la seva signatura.